Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Το ημερολόγιο του ΜΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ! Μαθαίνετε για τον Δασικό Συνεταιρισμό Γρεβενιτίου, ενισχύετε το πλούσιο έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

 




Ο  Δασικός Συνεταιρισμός υπήρξε για το Γρεβενίτι ένα από τα πιο ζωτικά όργανά του! Δύσκολη δουλειά, επικίνδυνη, αλλά έδινε σε πολλές οικογένειες ένα καλό εισόδημα! Βοήθησε και παιδιά του  Γρεβενιτίου να σπουδάσουν, ανάμεσα σε αυτούς και ο γράφων, που δεν θα το ξεχάσει ΠΟΤΕ! Επίσης, ένας Συνεταιρισμός βοηθά να διαμορφωθεί στο χωριό ένα άλλο ήθος, μια κουλτούρα συνεργασίας! Ρώτησα, κάποτε, έναν γερο-σοφό να μου ορίσει τον Συνεταιρισμό και μου είπε: " Άκου, Γιαννάκη: Σε μια συνεργασία δουλεύουν όλοι το ίδιο και μοιράζονται τα κέρδη εξίσου ή ανάλογα με την εργασία του καθενός. Στον Συνεταιρισμό δουλεύει ο καθένας όσο μπορεί-προσοχή όχι όσο θέλει- και μοιράζονται τα κέρδη εξίσου! Όταν είσαι νέος δουλεύεις περισσότερο από τον γέρο και  όταν γεράσεις λιγότερο από τον νέο! Ετσι, δημιουργείται κουλτούρα συνεργασίας!" Πολύ σωστά, λοιπόν, το Δ.Σ. του  ΜΑΣ αποφάσισε το φετινό ημερολόγιο να είναι αφιερωμένο  στον Δασικό  Συνεταιρισμό Γρεβενιτίου! 

Ένα άλλο ζωτικό όργανο του χωριού  είναι ο Μορφωτικός Αναπτυξιακός Σύλλογος του Γρεβενιτίου! Σκεφτείτε: εκδρομές, γλέντια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορευτικά, παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα του χωριού και ένα σωρό άλλες δράσεις, που βέβαια απαιτούν και ...χρήματα! Ενισχύστε τον ΜΑΣ αγοράζοντας το  ωραιότατο ημερολόγιο, όπου στις σπάνιες φωτογραφίες του μπορείτε να δείτε τους γονείς σας, συγγενείς σας ή άλλους αγαπημένους συγχωριανούς! Η τιμή του είναι 7€ και θα φροντίσει ο  ΜΑΣ να φτάσει στα  χέρια σας. Επικοινωνήστε με μήνυμα με το Δ.Σ. της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ  ή του ΜΑΣ και θα βρεθεί λύση και μην ξεχνάτε θα αντέξουν τα χωριά που έχουν εσωτερικές δυνάμεις: Δραστήριο πρόεδρο, Σύλλογο, Αδελφότητα, δραστήριους κατοίκους κ.ά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΤΆΜΩΣΗ

στο  γλέντι που θα διοργανώσει η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ (σε συνεργασία με ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ γειτονικών χωριών)  με τους "ΚΥΡΑΤΖΗΔΕΣ" αμέσως μόλις λήξει η πανδημία!

 Μην ξεχνάτε είμαστε απόγονοι αυτών που ανέστησαν το Γρεβενίτι από τα αποκαϊδια!